Lekker sûn! Nieuws september 2021

Yes, de eerste nieuwsbrief van Lekker sûn! is een feit!
Het is de bedoeling jullie elke maand op de hoogte te houden, van wat er speelt rond lekker sûn en wat er nog komt.
 
Zo stond ik half augustus op de fantastisch leuke flower power markt in buitenpost.
Heerlijke sfeer, gezelligheid en ook nog eens super mooi weer! Daarnaast weer hele mooie gesprekken en ontmoetingen gehad. Ik heb enorm genoten!

Afgelopen zaterdag hadden we de garage sale, waarbij wij onze zolder hebben opgeruimd, maar waar ik ook de kookstudio mocht promoten.
Zo had ik allemaal lekkers in de verkoop, de potten met ingrediënten + recept en ook eetbare Pompoenen met recept in de verkoop. Super gezellig!!

De pompoenen staan nog steeds te koop langs de weg, kom gerust langs voor dit lekkernij met heel veel mogelijkheden!
Heb je een pompoen gekocht bij Lekker sûn en wil je er graag een recept bij? Stuur mij dan een appje of mail, dan stuur ik je een recept toe.

Ook voor de komende tijd staat er van alles in de planning:
– Zo heb ik de agenda weer gevuld met workshops, (hieronder de datums met workshop) en zijn de eerste aanmeldingen al binnen.
– Mag ik een workshop doen voor de kinderen van een buurtvereniging.
– Eind September komt de fotograaf langs voor nieuwe foto’s.

Agenda workshops:
Zaterdag 4 september 9:00 – 12:00 Kookworkshop onder pakjes en zakjes
Zaterdag 4 september 13:30 – 16:30 bakworkshop Lekker zoet sûn!
Woensdag 8 september 9:00 – 12:00 bakworkshop lekker zoet sûn!
Donderdag 9 september 19:00 -21:30 ontbijt/lunch
Zaterdag 11 september 9:00 – 12:00 ontbijt/lunch
Maandag 13 september 19:00 – 21:30 bakworkshop zonder pakjes en zakjes
Vrijdag 17 september 9:00 – 12:00 ontbijt/lunch
Woensdag 22 september 9:00 -12:00 ontbijt/lunch
Donderdag 23 september 19:00 – 21:30 Kookworkshop zonder pakjes en zakjes
Woensdag 29 september 9:00 – 12:00 ontbijt/ lunch
Donderdag 30 september 9:00 – 12:00 kookworkshop zonder pakjes en zakjes
Woensdag  6 Oktober 9:00 – 12:00 Ontbijt/lunch deel 2
Donderdag  7 Oktober 9:00 – 12:00 Kookworkshop zonder pakjes en zakjes deel 2
Zaterdag  9 Oktober 9:00 – 12:00 Ontbijt/lunch deel 2
Zaterdag  9 Oktober 13:30 – 16:30 Kookworkshops zonder pakjes en zakjes deel 2

Workshop uitgelicht:
Koken zonder pakjes en zakjes.
Dit was mijn eerste workshop die ik heb bedacht en uitgevoerd.
Toen nog in ons eigen keuken, bij ons in huis.
Inmiddels is de workshop hier en daar aangepast, en geef ik de workshop in mijn eigen kookstudio!
Bij de workshop zonder pakjes en zakjes begin ik altijd met een stukje theorie; Waarom het beter is geen pakjes en zakjes te gebruiken, maar ook waarom het beter is graan, melk en  suikers te beperken/ vermijden.
Maar ik geef ook handige tips bv, waar je een lekkere combinatie van kruiden kunt krijgen. Zodat jij ze alleen nog maar hoeft toe te voegen.

Daarna ga je zelf aan de slag met de makkelijke recepten die ik voor je heb voorbereid.
Iedereen maakt dezelfde recepten, zodat je zelf ervaart hoe het is om de recepten te maken. Ook maak je zo kennis met de producten en materialen, heb je ze zelf  in handen gehad en er mee gewerkt.
Is er een product die je niet mag of wilt hebben dan kun je dit ook makkelijk uit je eigen gerecht houden. (Het is handig als  je een allergie hebt, dat je dit voor de workshop aangeeft. Dan kan ik hier rekening mee houden.)

Alle gerechten die jij hebt gemaakt, recepten en theorie krijg je mee naar huis. Zodat je thuis kunt proeven en het nog een keer kunt maken.
Naast deze gezellige workshop, vol informatie, tips en trucks, is er ook genoeg gelegenheid om vragen te stellen.

Kosten van deze workshop: €39,00 overdag 3 uur, €37,00 avond 2,5 uur.

Kom jij snel langs voor deze workshop?

Recept:

September is het begin van de pompoenen tijd!
Dit heerlijke lekkernij zit vol vitaminen en mineralen ( vit. A,C, zink, ijzer, kalium, magnesium, antioxidanten). En is te gebruiken op heel veel manieren. Je kunt het koken, bakken, roosteren, voor taart, cake, brood, soep, ontbijt/ lunch/ diner gebruiken.

Wist je dat een pompoen familie is van de komkommer, courgette en meloen?
En dat je een pompoen gewoon met schil en al kan verwerken?

Hierbij 1 van mijn favoriete recepten met pompoen:

Pompoensoep

½ pompoen
1 winterwortel
1 ui
2 teen knoflook
400 ml water
1 theelepel zeezout
snufje peper
1 theelepel marjolein
100 ml kokosmelk
kokosolie

  1. Was de winterwortel en pompoen met water, ontdoe van rare plekjes en snijd in blokjes.
  2. Snijd de ui en knoflook in stukken.
  3. Doe wat kokosolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  4. Bak de pompoen en wortel kort mee en voeg het water samen met het zout, peper en marjolein toe.
  5. Breng de soep aan de kook en laat het geheel nu voor circa 15 minuten pruttelen.
  6. Als de pompoen gaar is, voeg je de kokosmelk toe en pureer het geheel.
  7. Verwarm het nog even op en lekker sûn! ite!

Tip: Is de pompoen te hard om te snijden? Leg deze 20 minuten in de oven (200gr).

Heb je vragen, wil je meer informatie over de workshops, bestellingen of mogelijkheden.
Neem gerust contact met mij op!

Tot ziens bij mij in de kookstudio of de volgende nieuwsbrief!

Met vriendelijke groet,
Lolkje de Vries – Zijlstra
Lekker sûn!
06-29394551
info@lekkersun.nl
www.lekkersun.nl

Similar Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *