Lekker sûn! Nieuws oktober 2021
En dan is het alweer oktober.
Het begint wat herfstig weer te worden, kouder en eerder donker. Dan krijg ik weer zin om de gordijnen dicht, kaarsjes aan, heerlijk onder mijn kleedje…
En… de keuken in, stoof- en ovenschotels maken, heerlijk!
Niet dat ik bij mooi weer niet in de keuken sta… Want ook de afgelopen periode was ik veel aan de bak. Inmiddels heb ik een aantal vaste klanten waar ik regelmatig op bestelling voor bak.
En wat ik het meeste bak? Het bananenbrood is favoriet!
Zou je ook eens wat willen bestellen? Dat kan!
Voor donderdag 18:00 bestellen, staat het verantwoordelijk, graan, melk, suikervrij, lekkers vrijdagmiddag voor je klaar!
Bestellingslijst | Prijs |
Kokoscake | €3,00 4 stuks |
Hazelnootcake | €8,75 klein €11,00 groot |
Bananenbrood | €9,75 klein €12,50 groot |
Notenbrood | €9,75 klein €12,50 groot |
Boekweit granola (100gr) (200 gr) | €2,75 per potje €4,75 per potje |
Crackers keuze uit Amandelcrackers, lijnzaadcrackers, boekweitcrackers | €2,00 per bakje |
Choco-quinoa blokjes | €3,00 6 stuks |
Taart in overleg ook mogelijk | Prijs afhankelijk van de taart |
Workshops:
Nu het wat minder weer word, merk ik ook dat er meer aanmeldingen komen voor de workshops.
Zo zijn er al een aantal workshops volgepland en komt er een woongroep langs voor inspiratie opdoen voor een 3 gangen diner!
Binnenkort ook een workshop volgen?
Hieronder de nieuwe datums:
Agenda workshops:
Zaterdag 9 Oktober 9:00 – 12:00 Ontbijt/lunch
Zaterdag 9 Oktober 13:30 – 16:30 Kookworkshops zonder pakjes en zakjes
zaterdag 16 Oktober 9:00 – 12:00 zonder pakjes en zakjes
Zaterdag 16 Oktober 13:30 – 16:30 Bakworkshop: Lekker zoet sûn!
Donderdag 21 oktober 9:30 – 11:30 bakworkshop: ouder – Kind
Vrijdag 22 oktober 9:30 – 11:30 bakworkshop: ouder – Kind
Zaterdag 23 oktober 9:30 – 11:30 bakworkshop: ouder – Kind
Zaterdag 23 oktober 13:30 – 15:30 bakworkshop: ouder – Kind
Zaterdag 30 Oktober 9:00 – 12:00 ontbijt/lunch
Zaterdag 30 Oktober 13:30 – 16:30 Kookworkshops zonder pakjes en zakjes (vol)
Woensdag 3 november 9:00 – 12:00 kookworkshop zonder pakjes en zakjes
Vrijdag 5 november 19:00 – 22:00 bakworkshop: lekker zoet sûn!
Zaterdag 6 november 9:00 – 12:00 ontbijt/lunch
Zaterdag 6 november 13:30 – 16:30 bakworkshop: lekker zoet sûn!
Maandag 8 november lekker sûn! bestaat 2 jaar!!!
Workshop uitgelicht:
Workshop: Ouder en kind.
Hoe leuk is het om samen met je vader, moeder, opa, oma, oom, tante in een echte kookstudio te gaan bakken?!
In de herfstvakantie heb je 3 dagen de mogelijkheid om de nieuwste workshop van lekker sûn! workshop: ouder en kind te gaan volgen.
Een leuke workshop waarbij de kinderen het meeste zelf doen, maar hier en daar wat hulp van een volwassen iemand nodig heeft. Geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
(Jongere kinderen in overleg.)
Jullie gaan graan, melk en suiker vrij bakken en versieren.
En er wordt gewerkt met kindvriendelijk apparatuur.
Tussendoor mag er geproefd en gesnoept worden.
En natuurlijk mogen de baksels en recepten mee naar huis.
Kosten: €27,50 (ouder en 1 kind)
elke extra kind €12,50
Vragen of aanmelden voor de workshop kan via info@lekkersun.nl of 06-29394551
Recept:
Witte kool valt onder de koolsoort, die veelal word gebruikt om zuurkool van te maken.
Maar ook heerlijk rauw, gekookt of in een stoof– of ovenschotel verwerkt.
Deze gezonde kool bevat veel vezels en oa veel vitamine C, kalium en foliumzuur
Witte kool uit de oven
voor 4 personen
Ingrediënten:
1 witte kool
500 gr rundergehakt
2 el olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
1 tl paprikapoeder
1–2 tl Italiaanse kruiden
zout en peper naar smaak
1 blikje tomatenblokjes (400 gr)
evt. 100 gr geraspte geitenkaas
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de witte kool doormidden en verwijder de kern.
Snijd de kool vervolgens in reepjes. - Vul een pan met een laagje water. Voeg de witte kool toe en breng aan de kook. Kook de witte kool 6-8 minuten beetgaar. Giet de inhoud van de pan na het koken in het vergiet en laat goed uitlekken.
- Snijd de ui en knoflook fijn en bak dit zo’n 3 minuten in een koekenpan met olijfolie.
- Voeg dan het gehakt toe en bak dit al roerend gaar.
- Vervolgens voeg je de tomatenblokje en kruiden toe en laat dit op een laag vuur ong. 15 minuten sudderen, totdat het meeste vocht is verdampt.
- Voeg daarna de gekookte witte kool toe aan de pan en zet het vuur uit. Schep het geheel door elkaar en proef. Voeg eventueel nog zout en peper toe.
- Verdeel de inhoud van de pan over een ingevette ovenschaal. En bestrooi eventueel met geraspte geitenkaas.
- Zet de ovenschotel voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
En klaar is je ovenheerlijke maaltijd!
Lekker sûn ite!
Heb je vragen, wil je meer informatie over de workshops, bestellingen of mogelijkheden.
Neem gerust contact met mij op!
Tot ziens bij mij in de kookstudio of de volgende nieuwsbrief!
Met vriendelijke groet,
Lolkje de Vries – Zijlstra
Lekker sûn!
06-29394551
info@lekkersun.nl
www.lekkersun.nl