Wie ben ik?

Mijn naam is Lolkje de Vries – Zijlstra, getrouwd en ik heb 2 kinderen.
Ik werk sinds 2002 in de kinderopvang en al van kleins af aan sta ik
graag in de keuken. De recepten die ik voorheen maakte, waren vaak uit een pakje of zakje, witte meel en met heel veel suiker!
 
Maar er kwam een omslag…
 
Ik weet nog goed dat ik samen met een vriendin in de tuin zat en zij
mij bewust probeerde te maken wat “echte “ voeding was en wat het
met je lijf doet. Dit kwam toen nog niet echt binnen…
 
Totdat ik na mijn zwangerschappen enorm last kreeg van mijn
hormonen: paniekaanvallen, hyperventileren. Dit was zeker niet een
fijne periode. Ik ben op een gegeven moment van de geraffineerde suikers afgestapt en mocht ervaren wat voor positiefs dit mij opleverde! Mijn hormonen werden stabieler en mijn klachten namen af.
En toen ging mijn ontdekkingstocht verder. Wat eten en drinken wij?
Wat is nu echt goed voor lichaam en geest? Ik ben begonnen kookworkshops te volgen, over hoe je anders kunt gaan koken; gezond, lekker of zelfs nog lekkerder! Heel veel recepten heb ik opgezocht en uitgeprobeerd. Daarna heb ik verschillende orthomoleculaire opleidingen gevolgd en toen ging er een wereld voor mij open! Wat is voeding een prachtig mooi iets en de voedingsindustrie een rare wereld…
Door al deze ondervindingen is mijn voedingspatroon behoorlijk aangepast:
ik eet geen tot weinig graan en melkproducten en vermijd geraffineerde suikers. Eten zoals ze dat vroeger ook deden in de oertijd. Hierdoor ben ik een stuk rustiger in mijn hoofd en in mijn lijf, voel ik mij fitter, energieker en ben ik een heel blij mens!
 
Ik heb ervaren dat voeding heel veel voor een mens kan doen en ik
ben er van overtuigd, dat door een kleine aanpassing in het voedingspatroon, al heel veel mensen minder tot geen klachten zullen ervaren.
Dit wil ik heel graag delen met jong en oud. Ik ben niet van de theorie, maar van de praktijk. Samen de keuken in gaan, koken, ervaren, proeven en ervaringen delen dat is wat ik wil.
 
En zo ontstaat dan:
Lekker sûn!