Lekker sûn nieuws november 2021

November.. bijzondere maand voor mijn bedrijf: lekker sûn!

2 jaar terug op 8 november opende ik mijn eigen kookstudio. En kon ik voor het echt beginnen met kook en bakworkshops geven.
Wat een heerlijkheid om een eigen plekje te hebben waar ik met al mijn liefde en passie mensen mag vertellen over voeding én, nog leuker, samen de keuken in te gaan. Te ervaren dat gezond eten helemaal niet moeilijk is, super lekker en simpel. Daarnaast is het een hele gezellige activiteit, waar ik zo van geniet!
Ook zijn er de afgelopen 2 jaar zoveel mooie dingen en mensen op mijn pad gekomen, workshops in mijn kookstudio voor 2 tot 8 personen, maar ook workshops op locatie gegeven. Op verschillende scholen een workshop gegeven aan kinderen via stichting kind en voeding, lezingen gedaan, afhaalpunt va de streekboer geworden en heel veel bakopdrachten mogen doen.
Tsja, 2 jaar alweer, maar… ik ben nog lang niet klaar!!

Zo heb ik de afgelopen maand 3 keer de nieuwe workshop: ouder- kind mogen doen. (en staat er op donderdagmiddag 18 november nog 1 op de planning)
Heerlijk om de kinderen (en ouders) mee te nemen in de keuken. Ze kennis laten maken met nieuwe, andere producten, laten zien wat baking soda en azijn in het product doen en heel veel ruiken en proeven! En wat een geweldige resultaten en dan nog niet gesproken over de troste blijde gezichten van de kinderen. Heerlijk!

Ook mocht ik eindelijk weer een groep van 8 mensen ontvangen!
Een workshop op maat deze keer. Woongroep Mariën zathe kwam langs, zij zijn al bezig om gezond te koken, maar kwamen om inspiratie op te doen voor nieuwe recepten. Dus heel veel recepten om te maken, proeven en ervaren. Van voor- tot hoofdgerecht en natuurlijk een toetje. Super leuk om dit te mogen doen!

Meer van dit soort workshops met kinderen of op maat, op locatie en vervolg workshops op, die er al waren is waar ik me momenteel mee bezig houd. En wat er nog meer op mijn pad komt natuurlijk.
Op naar weer een mooi jaar lekker sûn!

Wie jarig is trakteert!
2 jaar lekker sûn wil ik graag met jullie vieren, daarom heb ik in de maand november een leuke actie en activiteit bedacht.

Vanaf 8 november heb ik een deel, like en win actie op facebook en Instagram.
Je kan een graan, melk, suiker vrij taartje voor 2 personen winnen.
Hoe? Deel mijn bericht, like mijn pagina en tag iemand die jij dit ook gunt en je maakt kans op 1 van de heerlijke taartjes!
Op maandag 15 november maak ik de winnaar bekend.
Geen facebook of instagram? Stuur dan naar aanleiding van deze nieuwsbrief een bericht naar info@lekkersun.nl dat je graag deelneemt aan deze win actie en weet je iemand die ook graag op de hoogte blijft van lekker sûn? Stuur zijn of haar email-adres dan gerust mee, dan zet ik ze in de mailinglijst.
 En o ja stuur deze mail ook gerust door!

Op zaterdag 27 november organiseer ik een workshopmarathon.
De ideale workshop voor wie graag kennis wil maken met lekker sûn of een nieuw recept wil uitproberen.
Wat houdt het in? Een workshop van een uur waar je een lekkernij naar keuze maakt,
een uur lang alles aan mij kunt vragen, het lekkernij en het recept mee krijgt naar huis en er een proeverijtje  voor je klaar staat en dit alles voor maar €10,-
Hoe? 1. Meld je aan via info@lekkersun.nl,
via de website www.lekkersun.nl
of bel of app naar 06-29394551
2. Geef aan wat voor lekkernij je wilt gaan maken
3. En wat voor tijd je wilt komen
Betalen kan contant, via tikkie of zelf overschrijven

Wel lekkernij kun je maken?

  • Speculaasmuffins
  • Amandelkoekjes + bliss balls
  • Bananenbrood + choco smoothie
  • Bananenpannenkoekjes
  • Soep
  • Wrap met vulling
  • Voor de kinderen: appeldonut maken

Keuze tijden:
9:00 – 10:00
10:15 – 11:15
11:30 – 12:30
13:30 – 14:30
14:45 – 15:45
16:00 – 17:00

Schrijf je op tijd in vol = vol!!

Workshops:
Natuurlijk is het ook mogelijk om je in te schrijven voor een kook of bakworkshop.
Kijk hieronder voor de datums of check mijn website
Zit de goeie datum of workshop er niet tussen? Neem gerust contact met mij op voor een passende datum met jou gekozen workshop. Momenteel kan ik maximaal 8 personen in de kookstudio hebben,

Ook is het mogelijk dat ik, voor grotere groepen, op locatie kom.

Agenda :
Zaterdag 6 november 9:00 – 12:00 ontbijt/lunch
Zaterdag 6 november 13:30 – 16:30 kookworkshop: zonder pakjes en zakjes
Maandag 8 november lekker sûn! bestaat 2 jaar!!!
Zaterdag  13 november  winterfair thomashuis Damwâld 13:00 – 19:00 uur
Dinsdag 16 november 9:00 – 12:00 ontbijt/lunch
Donderdag 18 november 14:30 – 16:30 bakworkshop: ouder – kind
Woensdag 24 november 9:00 – 12:00 kookworkshop zonder pakjes en zakjes
Zaterdag 27 november workshopmarathon tussen 9:00 – 17:00
Donderdag 2 december 9:00 – 12:00 ontbijt/lunch
Woensdag 8 december 9:00 – 12:00 bakworkshop: Lekker zoet sûn!
Zaterdag 11 december 9:00 – 12:00 kookworkshop: zonder pakjes en zakjes
Zaterdag 11 december 13:30 – 16:30 bakworkshop: lekker zoet sûn!
Dinsdag 14 december 9:00 – 12:00 kookworkshop: zonder pakjes en zakjes
Donderdag 16 december 19:00 – 21:30 kookworkshop: zonder pakjes en zakjes
Zaterdag 18 december 9:00 – 12:00 ontbijt/lunch
Donderdag 23 december 9:00 – 12:00 ontbijt/lunch

December feestmaand:
De feestmaand december komt er weer aan. De maand van sint-, kerstcadeaus en kerstpakketten.
Opzoek naar een leuk, lekker, origineel cadeau? Dan kun je ook bij lekker sûn terecht!
oa te verkrijgen:
– pot met recepten en ingrediënten om thuis zelf te bakken
– Lekkernijen zoals bananenbrood, notenbrood, granola, kokoscake, hazelnootcake, verrassingspakket met zelf uitgekozen lekkernijen. Voor meer lekkers kijk op www.lekkersun.nl/producten
– Cadeaubon voor een workshop of product
– receptenblik van conjes patisserie met heerlijke recepten, graan, melk en suikervrij (www.receptenblik.nl )

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Recept:

Bij een feestje hoort feestelijk lekkers, daarom deze keer een heerlijke pompoencheesecake.
Veel bakplezier en lekker smullen!

Pompoencheesecake
Bodem:
150 gr dadels
125 gr kokosrasp
2el gesmolten kokosolie

Vulling:
200 gr pompoen
200 gr kokosmelk
185 gr cashewnoten
150 gr gesmolten kokosolie
50 gr kokosbloesemsuiker
1 tl kaneel

  1. Weeg de kokosolie af in een kom voor zowel bodem als vulling en zit deze kom in heet water, zodat het smelt.
  2. Bedek een springvorm (24 cm) met bakpapier.
  3. Maal alle ingrediënten voor de bodem fijn in de keukenmachine en verdeel de massa over de bodem van de springvorm. Druk stevig aan met de bolle kant van de lepel.
  4. Laat in de koelkast even opstijven.
  5. Snijd 200 gr van de pompoen en snijd dit in stukjes.
  6. Zet een pan met het kokosmelk op het vuur en voeg de pompoenblokjes toe.  Kook dit in ong. 10 minuten gaar.
  7. Maal de cashewnoten tot een fijn poeder in de keukenmachine.
  8. Voeg de pompoen met de kokosmelk en de overige ingrediënten van de vulling toe aan de keukenmachine en maal tot een mooi glad geheel.
  9. Verdeel het pompoenmengsel in de springvorm over de taartbodem en strijk het glad.
  10. Laat het geheel 2 uren opstijven in de vriezer.

En smullen maar!!!

Heb je vragen, wil je meer informatie over de workshops, bestellingen of mogelijkheden.
Neem gerust contact met mij op!

Tot ziens bij mij in de kookstudio of de volgende nieuwsbrief!

Met vriendelijke groet,
Lolkje de Vries – Zijlstra
Lekker sûn!
06-29394551
info@lekkersun.nl
www.lekkersun.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *