streekboer

Lekker Sûn nu ook afhaalpunt voor De Streekboer

Persbericht

DAMWALD – Vanaf vrijdag 21 augustus is kookstudio Lekker Sûn aan de Foarwei 125 in Damwâld afhaalpunt voor De Streekboer. Bij De Streekboer koop je producten rechtstreeks van boeren uit Noord-Nederland, zonder dat je stad en land hoeft af te reizen om al de ingrediënten voor je gezonde maaltijd bijeen te scharrelen.

Hoe gaat dat in zijn werk? Via de website van De Streekboer bestel je voor woensdag 10.00 uur de door jou gewenste producten. De Streekboer geeft deze bestellingen vervolgens door aan lokale groentetelers, boeren en bakkers, die op diezelfde woensdag of de donderdag erna de producten oogsten of klaarmaken. De Streekboer verpakt die boodschappen in een krat en brengt deze bij het door jou uitgekozen afhaalpunt, waar jij op donderdag of vrijdag (in het geval van Lekker Sûn op vrijdag) af kunt komen halen.

Lolkje de Vries van Lekker Sûn over haar keuze om afhaalpunt te worden: ,, In mijn kookstudio waar ik kook en bakworkshops geef op orthomoleculaire wijze (graan, melk en suikervrij), vertel ik deelnemers vaak over de producten van De Streekboer, omdat deze aansluiten bij waar ik voor sta: het is lokaal, vers en van het seizoen. Het dichtstbijzijnde afhaalpunt voor mensen uit Damwâld en omstreken is Oer de Wiel bij Feanwâlden.

In Dokkum en boven Dokkum zijn nog helemaal geen afhaalpunten. Om mensen uit de regio enthousiast te maken over deze gezonde producten is het goed dat zij niet ver hoeven te reizen om hun bestelling op te komen halen. Ik hoop doordat Lekker Sûn nu afhaalpunt is voor De Streekboer dat meer mensen in contact komen met het gezonde, verse en duurzame aanbod van boeren in Noord-Nederland.

Daarnaast is het voor mij tevens een manier om mensen in contact te laten komen met mijn kookstudio, waar het naast het volgen van workshops ook mogelijk is om mijn baksels zoals noten- en zadenbrood, crackers, mangotaart en bananenbrood te bestellen.”

Kijk voor meer informatie over de producten van De Streekboer op www.destreekboer.nl en over Lekker Sûn op www.lekkersun.nl.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *