Dromen, durven, delen.

We zijn alweer eind januari 2020. De eerste 3 workshops van dit jaar zijn een feit en ook alweer nieuwe aanmeldingen voor de volgende workshops.
Super leuk al die enthousiaste, positieve en nieuwsgierige reacties.

Afgelopen week mocht ik mijn verhaal doen bij de terugkomdag van “Dwaande met je bedrijf” wat uitgaat van de gemeente.
Ze vroegen of ik mijn verhaal wou doen, hoe ik mijn bedrijf heb opgestart.
Mijn eerste gedachte was: nou gewoon… Maar zo gewoon is het niet…
Goed om er even bij stil te staan wat er de afgelopen periode is gebeurd, hoe dit proces op mijn manier is gegaan!

Ik heb een cursus gevolgd bij de gemeente “Dwaande met je bedrijf”
Hier werd per onderdeel besproken wat er allemaal bij komt kijken om een eigen bedrijf op te starten. Heel veel aan gehad!
Maar met alleen een cursus volgen kom je er niet…
Wat ik zelf heb gedaan om lekker sûn op te starten?
3 woorden kwamen er steeds boven: Dromen, durven, doen.
Dromen: Ik had de droom om ander werk te gaan doen, iets met voeding, kookworkshops en cursussen gevolgd, zelf in eigen keuken workshops gehouden, maar mijn grote droom: een eigen kookstudio!
Durven: Dan moet je nog durven je droom te verwezenlijken.. Ik ben minder gaan werken in de kinderopvang, mezelf laten zien via facebook, Instagram, website en op markten gestaan, durf te vragen bij de dingen die ik lastig vond (vergunning aanvragen, regels bij een kookstudio, enz) en gedurfd te investeren in een kookstudio.
Doen: En het dan gewoon doen, er voor gaan, vertrouwen hebben in jezelf en in je bedrijf. Opdrachten aangaan hoe spannend soms ook, pas nee zeggen als het niet bij jou of je bedrijf past, jezelf laten zien en je verhaal doen.

Een bedrijf opstarten is een proces en blijft een proces.
Je bent nooit klaar, er komen weer nieuwe dingen op je pad, nieuwe ervaringen en nieuwe ideeën.
Maar wat ik het aller leukste vind van een eigen bedrijf is: dat ik mag blijven dromen, durven, doen!

Na deze laatste woorden werd ik een beetje emotioneel… Opeens besefte ik dat ik een eigen bedrijf had opgezet, dat ik eigenaresse ben van kookstudio lekker sûn! en dat ik dat had gerealiseerd op mijn manier.
Wouw, trots!


 


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *