Lekker sûn! nieuws December 2021

Met de top 2000 op de achtergrond, begin ik te schrijven met de laatste nieuwsbrief van dit jaar.

Terug kijkend op de maand november en december. De maanden dat ik grote opdrachten had staan, workshops op locatie en in de kookstudio. Maar helaas werden het de maanden van veel afzeggingen…

Super jammer en balen, maar ik bekijk het graag positief! Door een afzegging ook weer tijd om andere dingen te ontwikkelen, leren omdenken en tijd en rust te nemen voor mijn gezin en mezelf wat weer energie en creativiteit oplevert!
Workshops werden afgezegd, maar daar in tegen kreeg ik heel veel bakopdrachten!! En laat ik dat nou ook super leuk vinden! Dus al met al prima maanden.

Eind december is ook altijd de maand van terug kijken op het afgelopen jaar.
Ondanks weer een roerig jaar ben ik trots en blij met alle opdrachten die ik heb mogen doen.
Heel veel leuke, speciale bakopdrachten en opdrachten voor mijn steeds groter groeiende vaste klantenkring.
Vele nieuwe mensen mogen ontmoeten op de markt in buitenpost, in mijn workshops, via de streekboer en via sociaal media. Mensen mogen inspireren en informeren over wat gezonde voeding is en wat het met je lijf doet. Maar ook mensen op weg geholpen met hun gezondheidsproblemen, door kleine dingen aan te passen in hun voedingspatroon. En ook voor het eerst een workshop op locatie mogen doen en weer voor stichting kind en voeding op pad.
Ja, ook dit jaar heb ik weer mogen ervaren… Voeding… het blijft mij fascineren.
Maar ook mijn passie over voeding doorgeven aan volwassen, door ze te informeren en inspireren over voeding, kinderen meenemen in de keuken en spelenderwijs enthousiast maken over gezonde voeding, het geeft bij zo’n energie!  En elke keer weer de bevestiging dat ik heel erg blij en gelukkig word om in mijn kookstudio te staan en ik dit nog heel veel vaker wil gaan doen!!
Ik zeg op naar een succesvol en lekker sûn 2022!

Agenda/ workshops:

Er staan nog geen nieuwe workshopdatums gepland voor in 2022.
Wel staan er leuke dingen aan te komen, zodra dit concreet is, laat ik het je weten!

Maar kun je niet wachten en wil je graag een workshop volgen bij lekker sûn?
Neem dan contact met mij op en we kijken naar de mogelijkheden.

Voor eerst hou ik de kook en bakworkshops op maat nog aan:
Wil jij meer weten over:
– Hoe je kookt zonder pakjes en zakjes
– Hoe je een lekker maar verantwoord koekje, cakeje, taartje maakt
– Hoe je een makkelijk en voedzaam ontbijt/lunch maakt
– En als je al eens een workshops bij mij hebt gevolgd, is het ook mogelijk om een vervolg workshop te komen doen.
Samen kijken we naar wat jij mist of waar je inspiratie voor nodig hebt.

Elke workshop begint met een stukje theorie met een bakje koffie/thee en wat lekkers.
Daarna gaan we de keuken in en bereid je je eigen gerechten via een door mij geselecteerd aantal recepten.
De theorie, gerechten en recepten krijg je mee naar huis.

Kosten vanaf €35,-

Workshops zijn in kleine groepjes van 2 tot 4 personen.

Neem gerust contact op met mij voor meer informatie of mogelijkheden.


Bestelling producten:

Graag anders, voedzamer, graan, melk en zuikervrij willen eten, maar zelf geen tijd om de keuken in? Dan is er de mogelijkheid om het bij mij te bestellen.
Voor donderdag 18:00 bestellen, staat het verantwoordelijk, graan, melk, suikervrij, lekkers vrijdagmiddag voor je klaar!

BestellingPrijs
Kokoscake€3,00  4 stuks
Hazelnootcake€8,75   klein €11,00 groot
Bananenbrood€9,75  klein €12,50 groot     
Notenbrood  €9,75 klein €12,50 groot
Boekweit granola (100gr)                                    (200 gr) €2,75 per potje €4,75 per potje
Crackers
keuze uit Amandelcrackers, lijnzaadcrackers, boekweitcrackers

€2,00 per bakje
Choco-quinoa blokjes€3,00  6 stuks  
Taart in overleg ook mogelijkPrijs afhankelijk van de taart

Recept:

Een lekker, makkelijk recept voor bij de jaarwisseling, gewoon tussendoor of na het sporten, (door de goede combi van zoet, vetten en eiwitten een super hersteller voor je spieren)


Je kan ook heerlijk variëren met dit recept, vervang de walnoten door amandelen, cashewnoten. De dadels kun je vervangen door abrikozen of rozijnen. Cacao door kaneel of speculaaskruiden.
Laat je creativiteit maar los en laat je smaakpapillen ervaren!

Lekker verantwoord snoepen!

Bliss ball cacao/walnoot

½ cup walnoten
6 dadels
1 el cacao
Snuf zout

  1. Doe de walnoten en het zout in een keukenmachine en maal dit tot een grof meel.
  2. Ontpit de dadels en voeg ze samen met de cacao toe aan de keukenmachine.
  3. Meng dit tot het een samenhangende bol word.
  4. Kneed het tot een bol en draai er dan balletjes van ter grote van een bakkert.
  5. Klaar, genieten maar!!

Heb je vragen, wil je meer informatie over de workshops, bestellingen of mogelijkheden.
Neem gerust contact met mij op!

Tot ziens bij mij in de kookstudio of de volgende nieuwsbrief!

Met vriendelijke groet,
Lolkje de Vries – Zijlstra
Lekker sûn!
06-29394551
info@lekkersun.nl
www.lekkersun.nl


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *