Workshops voor het onderwijs

Twee  passies komen samen…
Ik heb 19 jaar met veel plezier in de kinderopvang (0 tot 12 jaar) gewerkt en met kinderen werken vind ik nog steeds het allerleukste om te doen. Daarnaast ben ik al van jongs af aan in de keuken te vinden en ook nu ben ik nog steeds in mijn vrije tijd hier veel te vinden.

Kinderen meenemen in de wereld van gezonde voeding zijn voor mij  twee  passies die samen komen en dat is puur genieten! Kinderen informeren, laten proeven, ruiken, snijden en laten ervaren wat gezonde voeding is, vind ik niet alleen belangrijk, maar geeft mij ook veel energie!

Stichting kind en voeding

Ik ben aangesloten bij Stichting Kind en Voeding en hier ben ik actief als regio coördinator van Friesland en voorlichter in Noord-Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe). Samen met nog een aantal enthousiaste voedingsdeskundigen, geven wij workshops op basisscholen, maar ook komen we langs bij kinderopvanglocaties 0 tot 12 jaar, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. In de workshops laten we kinderen kennis maken met verschillende soorten voeding, waar de basis ligt bij groente, fruit, water en thee. Ook nemen wij de kinderen mee in het veilig leren snijden van groentes en fruit en de basisvaardigheden die bij koken hoort. De activiteiten sluiten aan (of zijn passend) bij de leeftijd van de kinderen.

Workshops die o.a. worden aangeboden zijn:

Maak kennis met kookjuf Lolkje

Koken is zoveel meer. Je leert niet alleen koken, snijden, nieuwe smaken ontdekken, maar ook is het meten, begrijpend lezen, rekenen, samenwerken en trots zijn op dat wat jij gemaakt hebt.

Heeft jouw school een keuken? Dan is het mogelijk dat ik langs kom als kookjuf Lolkje. Dit kan wekelijks, maandelijks of een bepaalde periode en is mogelijk van groep 1 t/m 8.

Ik neem de kinderen in groepjes van 4 tot 8 kinderen mee de keuken in. Eventueel met behulp van stagiaire of vrijwilliger.
Per groepje maken wij  één of meerdere gerechten. Na de kookles eten wij het gerecht gezamenlijk op in de klas.

De basis van ingrediënten zal bestaan uit verse groente, fruit, kruiden, volkoren en dierlijke producten. Het liefst zoveel mogelijk uit het seizoen. De kinderen leren koken, snijden van groentes en fruit, recepten lezen en gaan verschillende soorten groentes, fruit en kruiden ruiken, proeven en ontdekken.

Mochten jullie interesse hebben, maar niet de financiële middelen? Er zijn hiervoor subsidies aan te vragen. Ook hier kan ik meer informatie over geven.

Samen een structurele samenwerking neerzetten